Categorieën

Aanbiedingen

Nieuwe producten

Informatie

Programma Open Huisdagen - 19 en 20 januari

Programma Open Huisdagen - 19 en 20 januari

    Programma Open Huisdagen:

Vrijdag 19 januari:

  • 10.00 – 13.00 uur Inge Ramge (workshopje)
  • 10.00 – 16.00 uur Corrie Azink
  • 10.00 – 16.00 Monique van der Hoek (grootste gehaakte deken ter wereld)
  • 13.00 – 16.00 uur Rita Dijkstra is vandaag aanwezig en kan van alles vertellen en laten zien wat betreft haar workshops
  • 18.00 – 21.00 Marjan Hammink  is aanwezig om haar cursussen te promoten. Natuurlijk mag u ook uw haak of breiwerkje meenemen.

Zaterdag 20 januari:

  • 10.00 – 13.00 uur Gerda Vollenbroek
  • 10.00 – 16.00 uur Ans Lamers (workshopje)
  • 10.00 – 16.00 uur Monique van der Hoek (grootste gehaakte deken ter wereld)
  • 13.00 – 16.00 Marlies Mansveld (demonstratie machine quilten)Een nieuw gezicht tussen de docentes is Marlies Mansveld. Zij verzorgt dit voorjaar twee workshops en vandaag geeft ze een demonstratie Machinaal quilten.

Grootste gehaakte deken ter wereld


In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Tijdens dit event willen ze de grootste gehaakte deken van de wereld presenteren, die bestaat uit 10.000 éénpersoons gehaakte dekens. Dit staat voor veel meer dan een recordpoging: al die draadjes wol staan symbool voor verbindingen. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan diverse Goede Doelen. Voor dit initiatief worden gehaakte dekens, maar ook lapjes landelijk ingezameld . Dit inzamelen duurt nog tot mei/juni.
Lohuis-Tijhuis vindt het leuk om dit initiatief te helpen en steunen. Tijdens onze open huisdagen zal Monique van der Hoek aanwezig zijn om informatie hierover te geven en om dekens en lapjes in ontvangst te nemen. Wij zullen onder de klanten, die tijdens onze open huisdagen hiervoor wat inleveren, een waardebon van onze winkel verloten ter waarde van 50 euro. Deze trekking vind plaats aan het eind van de open huisdagen. De winna(a)r(es) ontvangt bericht.
Voor meer informatie:
https://www.paletgroep.nl/samenhaken/

Droomdekentje(s)

Tijdens onze openhuis dagen wil Lohuis-Tijhuis graag quiltblokken gaan inzamelen om die te verwerken tot een (of meerdere) droomdekentjes, die wij tijdens onze daaropvolgende open huisdagen willen gaan aanbieden aan de stichting de Regenboog.

Wij hebben wat regels opgesteld, zodat wij een mooie quilt kunnen maken voor de wat oudere jongens, omdat bekend is dat er voor deze groep bijna geen dekens worden gemaakt.

De regels zijn als volgt:

1. de blokken dienen één van de volgende afmetingen te hebben: 15 x 15 cm, 15 x 30 cm of 30 x 30 cm (dit is exclusief naadtoeslag)

2. graag in blauwe tinten

3. graag een stoer blok

Op onderstaande link is meer informatie te vinden over droomdekentjes. Op deze site staan ook voorbeelden.

https://www.droomdekentjes.nl

Wij zullen onder de klanten, die tijdens onze open huisdagen hiervoor wat inleveren, een waardebon van onze winkel verloten ter waarde van 50 euro. Deze trekking vind plaats aan het eind van de open huisdagen. De winna(a)r(es) ontvangt bericht. 

Heel veel succes met het maken van de blokken!

Nienke en team